Di Baranka

 

Tessa Reekers is geboren op 3 juli 1985 in Hoorn. Al op jonge leeftijd komt Tessa in aanraking met paarden. Haar ouders hebben echter niet zoveel met paarden. Ze vinden het prachtige dieren maar toch wel erg groot. Op 4 jarige leeftijd krijgt ze af en toe les op de pony van haar nicht. Als 5 jarige gaat Tessa lessen bij een manege. Toen Tessa een jaar of 8 was ging ze de pony's van haar nicht verzorgen. Dit deed ze vooral in de weekenden en in de schoolvakanties. Ook ging ze regelmatig mee op buitenrit en elk jaar in de zomervakantie ging ze op ponykamp.

Elke keer als Sinterklaas en de Kerstman in het land waren stond er boven op haar lijstje een paard! Toen Tessa 13 jaar was ging ze met haar ouders verhuizen en de tuin was groot genoeg voor een pony. 

Nikky was de eerste pony van Tessa. Nikky was een shetlandpony van 1 jaar. Op het moment dat Tessa Nikky kocht wist ze al dat ze nooit op haar kon rijden omdat ze daar veel te groot voor was. Maar om te leren hoe het is om voor een paard te moeten zorgen vonden Tessa haar ouders het een goed idee om met een shetlander te beginnen. 

Tessa was gek met Nikky maar wilde eigenlijk toch ook wel heel graag rijden. Toen ze 15 jaar was kocht ze daarom haar eerste paard May-Day. Met May-Day heeft Tessa eerst recreatief gereden toen ze 19 jaar was is ze begonnen met wedstrijden. Op haar 16de is ze begonnen met de opleiding paardenhouderij ze heeft toen stage gelopen bij Stoeterij De Delmehorst te Berkhout. Onder begeleiding van Linda Wijnker heeft Tessa met May-Day M2 dressuur bereikt. Daarna heeft ze in 2007 met May-Day de ORUN gevolgt en zo haar diploma om les te mogen geven gehaald. Ook kocht ze in 2007 Voliene, onder begeleiding van Astra Kuiper en later Rob van den Berg weet ze met Voliene Z1 dressuur te behalen. Helaas is Voliene nu geblesseerd. 

Op 1 januari 2013 richt Tessa Di Baranka op. Naast haar baan is Tessa vooral bezig met het rijden van paarden die verkocht of verder door getraind worden. Door het rijden van diverse waarvan veel jonge paarden doet ze veel ervaring op.      

 

Top